Jij bent belangrijk. Jij mag er zijn. Je gedachten, je emoties, je lijf, je energie, je gedrag. Alles mag er zijn. Het accepteren van wie je bent is het grootste geluk wat je kunt ervaren.

Gedachten geven sturing aan je leven. Zij geven advies, net zoals je hart. Soms voel je je hart niet meer. Je bent je niet bewust van wat het je te zeggen heeft. Je hart is als een kompas, gedachten als het weer. Het weer kan je richting beïnvloeden. Je kunt daardoor afdwalen van je pad en het kan je letterlijk een doelloos gevoel geven. Hoe langer je verdwaald blijft, des te verder raakt je energie op.

Gedachten kunnen tergend zijn, ze kunnen bergen energie kosten. Je verstand laat je bezig zijn met dingen die je eigenlijk niet belangrijk vindt. Je doet bijvoorbeeld dingen omdat je denkt dat ze moeten. Van iemand in je omgeving, van de maatschappij of van jezelf. Maar wat moet nou eigenlijk echt? Zou je meer willen genieten? Een gevoel van geluk willen ervaren? In het moment leven? Wil je loskomen van mensen om je heen, de rest van de wereld en even alleen met jezelf bezig zijn?

Door individuele begeleiding kom je erachter welke gedachten je hebt en hoe je er op een andere manier mee om kunt gaan. Je ervaart wat het is om gedachten te volgen en je ervaart wat het is om je hart te volgen. Energetisch werk brengt je bij je gevoelswereld. Je leert hoe je contact maakt met je lijf. Wat vertelt je lichaam jou? Hoe herken je blokkades in je systeem? Hoe kom je bij je energie? Tijdens de sessies ga je actief aan de slag met opdrachten, zodat je volop kunt ervaren.

De gedragstherapeutische technieken (Acceptance en Commitment Therapie: ACT) leren je om op een zachtaardige manier om te gaan met je gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. Het leert je in contact te komen met het hier en nu. Onderdeel is het uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden. Het geeft je handvatten om los te komen van je gedachten. Je ontdekt wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven en gaat dingen ondernemen op basis van je waarden.

Meer?
Ik ontmoet je graag tijdens een vrijblijvend gesprek waarin we kennis maken. We bespreken wat je doel is en wat PUUR Monique daarin kan betekenen. Middels een test verkrijgen we inzicht in je psychologische flexibiliteit. Vrijblijvend ontvang je naar aanleiding van deze test en kennismaking een offerte voor begeleiding.

Let your dreams be bigger than your fears